| Cestovná kancelária

Autobusový zájazd  na ostrov Smola – Veiholmen

1.termín: 25.6. – 8.7.2025 (letecky 26.6. – 7.7.25)

Ostrov Smola sa nachádza v strednom Nórsku. Na najsevernejšom výbežku ostrova  je lokalita Veiholmen, ktorá bola pôvodne rybárskou osadou. Pocítite tu typickú nórsku námornú atmosféru ostrova s množstvom vodných kanálov a prieplavov.

Doprava:

Doprava je zabezpečená luxusným autobusom Setra, ktorý ťahá 2-nápravový prívesný vozík. Počet účastníkov zájazdu býva max. 44 osôb ( z toho 2 vodiči + sprievodca). Autobus je pre 50 osôb, preto je zabezpečené pohodlné cestovanie. Počas cesty je možnosť zakúpenia v autobuse  piva, nealko nápojov a  kávy . Cestuje sa po trase Trnava- Praha-Berlín-Rostock-(trajekt do Trelleborgu)- Trelleborg- Oslo-Sandvika-Edoy (20 min. trajekt) – Smola. Cesta trvá 2 dni a 2 noci (cca 52 hodín).

 Tým, ktorí zo zdravotných dôvodov, pracovnej vyťaženosti, alebo pohodlnosti nemôžu si dovoliť cestovať 4 dni a 4 noci (cesta tam i späť) môžeme zabezpečiť letenky do Osla, kde ich vyzdvihneme na letisku a autobusom pocestujú  10-12 hodín do Veiholmenu. Letenky nie sú zahrnuté v cene zájazdu. Všetky osobné veci vezie autobus, miesto v autobuse majú zabezpečené. Letenky si záujemcovia  môžu zaobstarať aj  individuálne, alebo ich zabezpečí cestovná kancelária.

Ubytovanie:

 Apartmánový dom leží osamotene na samom konci osady s výhľadom na prístav, iba niekoľko metrov od vody.  Ubytovanie je zabezpečené v 4- šesťposteľových apartmánoch, v 5-štvorposteľových apartmánoch a v1-trojposteľovom apartmáne. Interiér izieb je typicky nórsky, drevený s kompletne vybavenou kuchyňou vrátane umývačky riadov s dvomi, alebo tromi spálňami, WIFI,  WC so sprchovým kútom. Spálne pre 2 osoby sú vybavené poschodovou posteľou. Apartmán pre 6 osôb môže využívať pre odkladanie vecí aj veľkú presklenú terasu.

3 minúty pešej chôdze od ubytovania sa nachádza obchod obdobný nášmu Kauflandu.

Člny:

V cene sú zahrnuté cca 6-metrové priestranné, bezpečné člny, ktoré sú osadené 4-taktnými motormi TOHATSU (25,30 k) s hydraulickým ovládaním, elektrickým štartovaním a volantom. Súčasťou lode je sonar s GPS.

K 6-posteľovým apartmánom sú pridelené 2 člny a  k 4-posteľovým apartmánom je pridelený 1 čln.  Ak je v kempe k dispozícii voľný čln, je možné si ho objednať za 450 eur/ pobyt.

Rybolov:

V lokalite sa nachádza veľké množstvo rôznych druhov rýb: treska obecná, treska polak, treska tmavá, kapitálne miene, šťukozubce a halibuty.

Množstvo ostrovov v blízkom okolí je výhoda pri veternom počasí. Nájdete si tu vhodné miesta ako pre prívlač tak i pre pilkrovanie. Počas nepriaznivého počasia je možnosť využívať veľkú spoločenskú miestnosť, kde sa nachádza biliard, stolný tenis, šípky atď… .

V roku 2024 bola vybudovaná nová mraziarenská miestnosť, ktorá je umiestnená vedľa miestnosti na spracovanie rýb. Kvalita zmrazených úlovkov je na vysokej úrovni.

Cena a termín zájazdu:

Autobusový zájazd sa uskutoční  25.6.-8.7.2025, (pre tých, ktorí letia letecky 26.6.-7.7.2025)

Pobyt je od 27.6.-6.7.2025 (10 dní)

Cena:  939 eur/osoba

Cena zahŕňa:

doprava autobusom a trajekty

ubytovanie v 4- posteľovom apartmane s 1 člnom , alebo 6- posteľovom apartmane s dvomi člnmi,  posteľnú  bielizeň, pripojenie WIFI

Cena nezahŕňa:

letenku (v prípade záujmu o leteckú dopravu)

PHM do člna, čistenie chatky (10 €/ osoba, platí sa v mieste pobytu)

cestovné poistenie.

Tí, ktorí si  budú zabezpečovať letenku individuálne, musia časy letov  vopred konzultovať s CK.

Letenky sa budú objednávať koncom  augusta 2024. Predpokladnaná cena  cca 350€/osoba.